Wie is Wie?

yvesverbeeck

Mijn naam is Yves Verbeeck. Ik ben de stichter van Inner Motion, bezieler en leraar. Bewegen is altijd mijn passie geweest, eerst basketbal en later tennis. Als kind was ik uren aan het oefenen. Via allerlei opleidingen (waaronder lic. kinesitherapie, master in relaxatie en stressmanagement, oosterse manuele therapie), workshops, individuele begeleiding en letterlijk duizenden uren oefenen ontdekte ik het fenomeen dat verscholen ligt in ontspanning, chi kung en tai chi: energie. Er ging een deur open naar diepere, natuurlijkere ervaringen die in ieder van ons verscholen ligt. En dat juist door te ONT-spannen!!!

Ik heb een drijfveer in mij om te verdiepen, verfijnen. Tai chi en chi kung is voor mij de meest optimale bewegingsvorm om de enorm boeiende weg van natuurlijkheid en evolutie te bewandelen . Ik voel dat dit oneindig proces de mooiste cadeau is die er is. Het vraagt toegewijde oefening, ik kan me niets waardevoller voorstellen. Naarmate ik meer en meer mezelf ontdek, zijn al mijn bewegingen vloeiender en stabieler. Het is een ervaring die ik meeneem in alle handelingen van het dagelijkse leven in deze maatschappij.

Hier ben ik voor in de wieg gelegd. Het voelt voor mij als gegoten. Het (door)leven van de natuurlijke principes van relaxatie, tai chi en chi kung heeft me terug in contact gebracht met écht gelukkig en gezond zijn. Ik heb de meest waardevolle westerse en oosterse inzichten samengebracht in een systeem om te ontdekken wie je bent en je zelf te ontwikkelen. Bewust Ontspannen Bewegen is een weerspiegeling van 23 jaar ervaring.

Binnen Inner Motion heb ik een tai chi school opgericht, nl. de Inner Motion tai chi school. Ik heb een opleiding uitgewerkt tot ‘Inner Motion tai chi instructeur’. Je bent pas een school als er effectief een opleiding is. Voor mij een nieuwe, heel boeiende uitdaging. Dat de energie doorstroomt naar alles in je leven mag ik heel duidelijk ervaren. In augustus 2014 ben ik getrouwd met Nicole, een zalige vrouw die ik zielsgraag zie. Het is een heerlijk samen zijn.

yves2

Curriculum

 • Lic. Kinesitherapie (K.U.L. 1989), met specialisatie in respiratoire revalidatie
 • Master in relaxatietherapie en stressbegeleiding, 1992
 • Oosterse manuele therapie (tuina), 1994
 • Golden Flower tai chi instructeur, 1995
 • Regeneratie therapie, 1997
 • 26 jaar werkzaam in eigen praktijk/centrum met massage en relaxatiecoaching
 • 23 jaar tai chi ervaring, 16 jaar ervaring in lesgeven
 • Leerling van Meester M. Martello, 2009
 • Auteur van het boek Kracht in ontspanning, de weg van tai chi (uitgegeven bij Yin Books 2010)
 • Auteur van het boek Insights of a gentle warrior, M. Martello Laoshi (eigen beheer 2011)
 • Auteur van het boek Leef Ontspannen Vol Energie (eigen beheer 2013)
 • Leerling van Carl Bruyndonckx

E-mail adres: yves@inner-motion.be

Tel.: 0475/72 54 85

nicole

Mijn naam is Nicole De Schuyter, echtgenote van Yves. Ik sta uiteraard achter Yves' professionele bezigheden en ondersteun mijn man graag waar nodig.
In 2018 heb ik me vooral ook mee toegelegd op Yves' derde boek 'Tune in en stroom', dat in januari 2019 uitkomt bij Paris Books. Het was, en is nog steeds, een boeiend proces en tegelijk alvast een oefening voor mijn eigen toekomstplannen.
Na een periode (2018), waarin ik de eigen beroepsactiviteiten wegens omstandigheden on hold heb gezet, kondigt zich op dit vlak binnenkort een nieuw jaar alsook een nieuwe richting aan in mijn leven.

E-mail adres: nicole@inner-motion.be

Tel.: 0475/ 72 35 85