Wie is Wie?

yvesverbeeck

Mijn naam is Yves Verbeeck. Ik ben de stichter van Inner Motion, bezieler en leraar. Bewegen is altijd mijn passie geweest, eerst basketbal en later tennis. Als kind was ik uren aan het oefenen. Via allerlei opleidingen (waaronder lic. kinesitherapie, master in relaxatie en stressmanagement, oosterse manuele therapie), workshops, individuele begeleiding en letterlijk duizenden uren oefenen ontdekte ik het fenomeen dat verscholen ligt in ontspanning, chi kung en tai chi: energie. Er ging een deur open naar diepere, natuurlijkere ervaringen die in ieder van ons verscholen ligt. En dat juist door te ONT-spannen!!!

Ik heb een drijfveer in mij om te verdiepen, verfijnen. Tai chi en chi kung is voor mij de meest optimale bewegingsvorm om de enorm boeiende weg van natuurlijkheid en evolutie te bewandelen . Ik voel dat dit oneindig proces de mooiste cadeau is die er is. Het vraagt toegewijde oefening, ik kan me niets waardevoller voorstellen. Naarmate ik meer en meer mezelf ontdek, zijn al mijn bewegingen vloeiender en stabieler. Het is een ervaring die ik meeneem in alle handelingen van het dagelijkse leven in deze maatschappij.

Hier ben ik voor in de wieg gelegd. Het voelt voor mij als gegoten. Het (door)leven van de natuurlijke principes van relaxatie, tai chi en chi kung heeft me terug in contact gebracht met écht gelukkig en gezond zijn. Ik heb de meest waardevolle westerse en oosterse inzichten samengebracht in een systeem om te ontdekken wie je bent en je zelf te ontwikkelen. Bewust Ontspannen Bewegen is een weerspiegeling van 23 jaar ervaring.

Binnen Inner Motion heb ik een tai chi school opgericht, nl. de Inner Motion tai chi school. Ik heb een opleiding uitgewerkt tot ‘Inner Motion tai chi instructeur’. Je bent pas een school als er effectief een opleiding is. Voor mij een nieuwe, heel boeiende uitdaging. Dat de energie doorstroomt naar alles in je leven mag ik heel duidelijk ervaren. In augustus 2014 ben ik getrouwd met Nicole, een zalige vrouw die ik zielsgraag zie. Het is een heerlijk samen zijn. Het is voor mij extra tof dat ze mee Inner Motion draagt en de To-the-Point-Coaching verzorgt.

yves2

Curriculum

 • Lic. Kinesitherapie (K.U.L. 1989), met specialisatie in respiratoire revalidatie
 • Master in relaxatietherapie en stressbegeleiding, 1992
 • Oosterse manuele therapie (tuina), 1994
 • Golden Flower tai chi instructeur, 1995
 • Regeneratie therapie, 1997
 • 26 jaar werkzaam in eigen praktijk/centrum met massage en relaxatiecoaching
 • 23 jaar tai chi ervaring, 16 jaar ervaring in lesgeven
 • Leerling van Meester M. Martello, 2009
 • Auteur van het boek Kracht in ontspanning, de weg van tai chi (uitgegeven bij Yin Books 2010)
 • Auteur van het boek Insights of a gentle warrior, M. Martello Laoshi (eigen beheer 2011)
 • Auteur van het boek Leef Ontspannen Vol Energie (eigen beheer 2013)
 • Leerling van Carl Bruyndonckx

E-mail adres: yves@inner-motion.be

Tel.: 0475/72 54 85

nicole

Mijn naam is Nicole De Schuyter. Ik heb recent een praktijk opgestart, To-the-Point-Coaching. Daarnaast ondersteun ik mijn man Yves in het verder uitbouwen van de Inner Motion tai chi school.

Vanuit mijn persoonlijke ervaringen tijdens mijn kinder- en jeugdjaren, de sfeer en omgeving waarin ik ben opgegroeid en ook vooral vanuit mijn eigen “zijn“ ging ik steeds op zoek naar de diepgang en de zingeving in het leven. Doorheen mijn volwassen leven realiseerde ik me dat mijn ware interesse uitgaat naar psychologie, spiritualiteit & esoterie, oosterse levensbeschouwingen, reizen en onze planeet verkennen. Op professioneel vlak werd het me duidelijk dat ik mensen wil coachen en begeleiden op weg naar zich-Zelf.

Gezondheid, beweging en voeding verdienen naar mijn gevoel ook de nodige aandacht en toewijding. Steeds diepgaander genieten en enthousiast plezier hebben in het leven, een “vederlicht en tegelijk intens tevreden, gelukkig gevoel“ vinden en behouden: dat vormde -en vormt nog steeds- de stimulans om verder te blijven gaan, om na het vallen weer op te staan, doorheen uiteenlopende ervaringen, langsheen vele paden op zoek naar mijn weg.

Persoonlijke energetische gezondheidsproblemen maken mij ook een ervaringsdeskundige in het doormaken en “overwinnen“ van burn-out en CVS. Mijn intuïtie en wilskracht hebben me bij de - voor mij juiste - meer bewuste artsen en gezondheidstherapeuten gebracht. Naar mijn persoonlijke ervaring kunnen gezondheid en bewustwording in één adem worden genoemd. Het her- connecteren met je ware essentie is de kentering, de poort naar het helen van lichaam, hart en ziel. De innerlijke drijfveer, naar het ontwikkelen en behouden van een dynamische gezondheid en naar een zinvol leven in balans, vorm(d)en voor mij de sleutel in het hele proces. Burn-out is dan ook een belangrijk werkterrein binnen mijn coaching praktijk.

Tai chi was me reeds aangeraden. Tot ik een advertentie las over oefenavonden in het Brilschans park te Berchem. In juni 2013 startte ik met tai chi en van bij het begin ervaarde ik “de beweging in de stilte“ op mijn persoonlijke manier. Het was een openbaring en tegelijk een herkennen van iets aanwezig diep in mij, een ervaring voorbij tijd en materie. Een diepgaande verandering kwam volop in beweging en bracht vele zegeningen met zich mee. De mooiste zegening uit de Hemel noem ik mijn “godsgeschenk“, sinds 9 augustus 2014 mijn echtgenoot en soul mate Yves Verbeeck waarmee ik samen onze unieke weg mag gaan.

Curriculum

 • Bachelor Toegepaste Communicatie 1985 - PHITC Antwerpen
 • Master Communicatiewetenschappen 1995 - VUB Brussel
 • Integrale Coaching Essentials - juli 2014 - Open Mind Gent
 • Open Mind Coaching Essentials - nov-dec 2014 - Open Mind Gent
 • Open Mind Coaching Professional - jan-april 2015 - Open Mind Gent
 • Master Burn-out Coach - maart 2015 - Open Mind Gent

E-mail adres: nicole@inner-motion.be

Tel.: 0475/ 72 35 85