Wie is Wie?

noella2

Hallo, Mijn naam is Noëlla en enkele jaren geleden heb ik mijn passie voor tai chi ontdekt, met welgemeende dank aan één van mijn allerbeste vriendinnen. Zij troonde mij mee naar haar tai-chi les, en voor mij was het heel snel duidelijk : ik werd bewust van een heleboel spanningen in mijn lichaam, en voelde dat tai-chi voor mij de weg was om daar iets aan te doen.
Het toeval, stroming, gedrevenheid of hoe je het ook wil noemen, brachten me 2 jaartjes later bij Inner Motion. Eén les per week werden er al gauw 2 en meer, en op korte tijd evolueerde alles naar lesgeven aan verschillende groepen binnen Inner Motion.

Tai chi instructeur "zijn" was, vanaf het prille begin, voor mij veel meer dan wat het oog op het eerste zicht ziet.
Ik vond het dan ook belangrijk om vooral tijd te investeren in persoonlijke ontwikkeling en mij meer te verdiepen in de chinese geneeskunde en de medische qi gong aan het OTCG in Antwerpen. Twee pijlers waarin ik mij komende jaren nog verder wil verdiepen om mij dan ook full-time te richten op het lesgeven en meer.

Zoals je merkt, ben ik de trotse oma van een vinnige kleindochter.
De foto die van haar werd gemaakt aan zee een goed jaar geleden, trok heel sterk mijn aandacht zonder dat ik er direct woorden op kon kleven. Het puzzelde me en het bleef nazinderen.
En een tijdje geleden wist ik het : het is de "verwondering" die ik herken, een diep gevoel waarvoor ik dankbaar ben dat ik dat nog steeds mag voelen en ervaren.

Er zit in mij een diepe overtuiging dat er in iedere mens een "unieke en mooie kern" zit, ook al zit die soms heel goed verstopt.
En daarom zijn tai chi en qi gong voor mij veel meer dan alleen de fysieke uitvoering van een serie bewegingen, en blijf ik gepassioneerd om verder te verdiepen, en mij elke keer opnieuw te verwonderen over het mooie en het unieke in elk van mijn studenten, en hen daar dan ook attent op te maken.

Opleidingen in het kader van tai chi instructeur:

  • Stagelessen bij Inner Motion
  • Basis-fundamenten traditionele chinese geneeskunde aan het OTCG Antwerpen
  • Medische qi gong aan het OTCG Antwerpen
  • In opleiding : tuina therapeut : oosterse manuele therapie aan het OTCG Antwerpen
  • ...
  • E-mail adres: noella@inner-motion.be

    Tel.: 0473/ 96 17 32